Sevilen işveren markaları arasında yer almak isteyen şirketler nasıl bir yol izlemeli? Bu sorunun cevabı, çalışan deneyiminde saklı. Değişen ve bilinçlenen çalışan profili, markalardan artık sadece iyi bir maaş değil sosyal fayda da bekliyor. Bir şirketin hedef kitle personalarından büyük bir bölümü elbette çalışanlarında mevcuttur. Şirketlerin başarılı olmak için yapması gereken; çift yönlü bir iç iletişim stratejisi benimsemek ve çalışan deneyimini etkili yönetmek.

İnsan kaynakları iletişimi, başarılı bir çalışan deneyiminde kilit nokta. Çünkü çalışanların şirket ile ilgili yaşadığı her etkileşim hafızasında bir iz bırakıyor. İş ve özel hayatımızda yaşadığımız her anı duygusal olarak algılarız. Ama kendimizi çeşitli bahanelerle mantıklı karar verdiğimize inandırırız. Duygusal noktalara temas etmeyen her etkileşimi görmezden gelmeye meyilliyiz. İş sürecinde yaşadıkları olumlu veya olumsuz duygular, çalışanların işveren hakkında bir yargıya ulaşmasını sağlıyor. Çalışanlarınızın hakkınızda pozitif düşünmesini istiyorsanız onlarla iletişim halinde olmalı ve gelişimlerini desteklemelisiniz.

Adına özel hazırlanmış bir videoyu hangi çalışan görmezden gelebilir ki?

Çalışan deneyimi, başarı merdiveninde öne çıkan stratejik bir kavram. İnsan kaynakları profesyonelleri ve halkla ilişkiler uzmanları, bağlılığı yükseltmek için ellerindeki verileri doğru kullanmalı ve kişiye özel iletişim teknikleri uygulamalı. Bağlılığı korumak ve desteklemek için şirketin iletişim stratejilerinde yönelmesi gereken seçeneklerden biri de kişiselleştirilmiş video. Evet, veriye dayalı insan kaynakları iletişiminden bahsediyoruz. Çalışanlarınızla iletişim kurarken onlara özel hazırlanmış içerikleri tercih etmek daha sıkı bağlar kurmanıza yardımcı olur.

Kişiselleştirilmiş Video Nedir?

Kişiselleştirilmiş video; veriye dayalı bir iletişim yöntemi. Kişiye özel oluşturulan, şirketin mesajını net bir şekilde ileten ve bulut sistemler üzerinden hedef kitle ile buluşan videolardan oluşuyor. İç iletişimde kişiselleştirilmiş video kullanımı, çalışan deneyimini benzersiz hale getirmek için etkili bir yol olarak öne çıkıyor.

Kişiye özel hazırlanan içerikler, bağ kurmak için harika bir araç.

Çalışanlarla iletişim kurarken kişiselleştirilmiş videoları tercih etmek aslında şirketin değer odaklı bir yaklaşım sergilediğini gösteriyor. Şirket içinde ekip ruhunu canlandırmak, vizyon ve misyonu doğru şekilde aktarmak, markanın değerlerini vurgulamak için çalışanlarla birebir iletişim kurulması iyi sonuç veriyor.

İK İletişiminde Kişiselleştirilmiş Video Kullanımı

İK iletişiminde çift yönlü bir mesaj aktarımı önem taşımakta. Şirket yöneticilerinin mesajlarını çalışanlara iletirken kişiselleştirilmiş dokunuşlar yapmak, sürecin daha verimli ilerlemesini sağlıyor. Şirket içinde her birey kendini değerli hissettiğinde çalışan deneyimi unutulmaz hale geliyor. Eğitici ve bilgi verici içerikler, kutlama mesajları, oryantasyon süreçleri, performans değerlendirme görüşmeleri gibi alanlarda kişiselleştirilmiş video yöntemini kullanarak çalışanlarınızın motivasyonunu yükseltebilirsiniz.

İK profesyonellerinin sorumluluğu yalnızca resmi süreçlerle sınırlı değil. Çalışan deneyimini güçlendirmek ve özel kılmak için şirket kültürünü doğru harmanlayan bir perspektif sunmalısınız.

İK metriklerine önem veren İnsan Kaynakları Profesyonelleri için etkili iletişim araçlarından biri de veriye dayalı kişiselleştirilmiş videolar.

İK uzmanları, üst yönetimden alınan mesajları çalışanlara iletmek için etkili ve akılda kalıcı bir yol olan kişiselleştirilmiş videoları tercih edebilir. Çünkü kişiselleştirilmiş videolar, duygusal bağları güçlendirecek ve çalışanların bu iletişime özel bir değer atfetmesini sağlayacaktır. Siz de çalışanlarınızla özel ve dokunaklı bir iletişim kurmak için kişiselleştirilmiş videoları düşünebilirsiniz.

İsimle Hitap Etmenin Önemi

İletişimin en temel amacı, karşılıklı bağ kurmaktır. İnsanların etkili iletişim kurabilmesi için kendini net şekilde ifade edebilmesi ve değer görmesi önemli. Başarılı bir çalışan deneyimi süreci, şirket bünyesindeki tüm bireylerin pozitif etkileşimler yaşaması ve değerli hissetmesi ile tamamlanıyor.

Çalışanlar, işveren tarafından bizzat tanınmak ve çabasının takdir edildiğini hissetmek istiyor.

Başarılı bir işveren markası olmak için çalışanlarınızın kişisel ve profesyonel gelişimlerini takip etmelisiniz. Onlarla bağ kurmak için özel etkileşim anlarını doğru değerlendirmeniz gerekiyor. İşe alım, oryantasyon, eğitim, performans değerlendirme ve özel gün kutlamaları gibi etkileşim anlarında çalışanlara ismi ile hitap ederek işe başlayabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş videolar, çalışanlara özel hazırlandığı için ideal bir iletişim yöntemi olarak düşünülebilir. Kişiye özel iletişim içerikleri, duygusal bağ kurmak için harika bir yoldur. Çalışanlarınızla iletişim kurarken kişiselleştirilmiş video içeriklerini tercih ederek onlara değer verdiğinizi gösterebilirsiniz.

Özel Gün Kutlamaları

Hatırlanmak, yüzümüzde tatlı bir tebessüm yaratır. Doğum günü, Babalar Günü, yıldönümü, terfi, Anneler Günü, Kadınlar Günü gibi çalışanların yaşamında önemli olan özel anların kutlanması çalışan deneyimi açısından kritik öneme sahip. Bir şirketin en temel sermayesi ve en büyük maliyet kaynağı nedir? Elbette ki çalışanlarıdır. Başarılı olmak istiyorsanız, çalışanlarınızla pozitif bir iletişim kurmalısınız.

Özel günler, çalışanlarla işveren şirketin bağ kurması için kaçırılmaması gereken fırsatlardır.

Kişiselleştirilmiş videolar, özel gün kutlamaları için ideal bir tercih. Çalışanlara isimle hitap edilen, günün anlam ve önemini vurgulayan, güçlü bağları yansıtan, bilgi veren ve şirketin özel mesajını ileten kişiselleştirilmiş video içerikler unutulmaz bir hatıra yaratıyor. Çalışanlarınıza onları bu özel günde unutmadığınızı gösterebilirsiniz.

Başarı Kutlamaları

İK profesyonellerini en çok zorlayan süreçlerin başında, yeteneklerin kazanılması ve elde tutulması geliyor. Peki bu yetenekler tercih ettikleri şirketten ne bekliyor? Başarılı çalışanlar çabalarının fark edildiğini bilmek istiyor. Başarı kutlamaları, çalışan deneyiminde fark yaratabilir.

Ekip ruhunu canlandıran eşsiz zamanlardan biri de kutlanmaya değer anlardır.

Kişiselleştirilmiş videolar ile yapılan başarı kutlamaları, şirketin gelişmeye ve yükselmeye destek verdiğini gösteriyor. Değer odaklı bir yaklaşım benimsediğinizi göstermek için başarılı olan çalışanlarınıza kişiselleştirilmiş video içerikler sunabilirsiniz. Çalışanın başarısı sonuç olarak markanızın, işveren markanızın başarısıdır.

Bilgi Veren Kişiselleştirilmiş Videolar

Çalışan deneyimi için işveren markalarının gelişime açık olması gerek. Eğitici programlar, çalışanlarının kişisel ve profesyonel yaşamda ilerlemesi için imkân yaratıyor.

Bilgi veren kişiselleştirilmiş videolar, içeriğin çalışana daha iyi ulaşması ve etkileşim sağlaması için harika bir seçenek.

Çünkü çalışanın verileri doğrultusunda oluşturulan kişiselleştirilmiş video içeriklerin sonuna kadar izlenme olasılığı çok daha yüksek. Kurum içi eğitimleri kişiye özel iletişim teknikleri ile sunarsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Lider İletişiminde Kişiselleştirilmiş Video Kullanımı

Kişiselleştirilmiş videolar, liderlerin çalışanlarıyla iletişim kurarken değer odaklı bir yaklaşım benimsemesini sağlıyor. Lider, şirketin hedeflerine ulaşması için en tepede bulunan etkileyici. Kültürün en güçlü temsilcisi. O halde şirketteki her bireye ilham olması gerek. Çalışan deneyimini başarılı hale getirmek için liderin anlamlı bir bağ kurması önemli.

Artık şirketler çalışanlarıyla çift yönlü bir aktarım süreci benimseyen yöneticileri tercih ediyor.

Çalışanların şirkete bağlılığını etkileyen en önemli unsurlardan biri de lidere olan inançları. Geleneksel yöneticilik kavramı geçmişte kaldı. Çalışanlar ilham aldıkları, hayran oldukları ve güvendikleri liderlerin peşinden gidiyor. Liderin beklentiyi karşılaması için çalışanlarla birebir temas kurması önemli bir kriter. Kişiselleştirilmiş video, lider iletişiminde çalışan deneyimini destekleyen yenilikçi bir teknik olarak karşımıza çıkıyor.

Kurumsal İtibar için Çalışan Deneyimi

Kurumsal itibar, tüm paydaşları etkiliyor. Kurumsal itibarını korumak isteyen şirketler çalışanlarına değer verdiğini göstermeli. Çalışan deneyiminin etkili yönetilmesi, şirketin insanların gözünde değerli olmasını sağlıyor. İşveren markası olmak istiyorsanız çalışanlarınızın özverili çalışmasını sağlayabilmeniz gerekli. Peki insanların özverili çalışması için ne gerekiyor?

Paradan daha önemli bir amaca sahip olan çalışanlar, şirketin başarısını desteklemek için çaba sarf eder.

Çalışan deneyimi sürecini etkili yönetmek için değer odaklı bir yaklaşım oluşturmalısınız. Kişiselleştirilmiş içerikler, çalışanların şirket içinde bireysel olarak nasıl fark yarattığını vurguluyor. Her çalışan şirket için değerlidir. Mutlu ve değerli hisseden çalışanlar, şirketin itibarını koruyan davranışlarda bulunur. Aksi durum söz konusu olduğunda tüm paydaşlar bu olumsuz duyguları hissedebilir. Çalışan deneyimi, işveren markasının geleceğini şekillendiriyor. Markanızın geleceğini daha parlak hale getirmek için çalışan deneyimine odaklanmanız gerekiyor.

Bilgi veren kişiselleştirilmiş videolar, içeriğin çalışana daha iyi ulaşması ve etkileşim sağlaması için harika bir seçenek.

Çünkü çalışanın verileri doğrultusunda oluşturulan kişiselleştirilmiş video içeriklerin sonuna kadar izlenme olasılığı çok daha yüksek. Kurum içi eğitimleri kişiye özel iletişim teknikleri ile sunarsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz.